Monika Đogaš

Monika Đogaš

Subota, 18 Studeni 2017 11:54

Vukovar - mjesto posebnog pijeteta

 

Prije točno 26 godina, 18. studenoga 1991., nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja pao je grad Vukovar. Istog dana, u zaleđu Zadra, planski izvedenim zločinom etničkog čišćenja, u selu Škabrnji, život su izgubile 84 osobe hrvatske nacionalnosti – 26 branitelja i 58 civila. Vukovar i Škabrnja, zbog tragedija koje su ih zadesile, postali su simbol stradanja, ali i bolni podsjetnik na sve žrtve koje su dale svoj život za samostalnu i slobodnu Hrvatsku. Iz tog razloga, na današnji dan komemoracijskim programom u Vukovaru se Kolonom sjećanja obilježava godišnjica stradanja u Domovinskom ratu.

Iz istog razloga je Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine i ove je godine organizirala program uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. pod nazivom “I u mom gradu Vukovar svjetli” . Stoga su se u petak, 17. studenoga, uoči Dana sjećanja, na središnjim trgovima u Valpovu i Belišću održali prigodni programi uz paljenje svijeća u znak sjećanja na hrvatske branitelje i mučenike Grada heroja - Vukovara. Kraći program uz molitvu u Valpovu je održan na Trgu kralja Tomislava, a u Belišću u Parku hrvatskih dragovoljaca. Na ovaj način još je jednom odana počast i zahvala mučenicima i hrvatskim braniteljima grada Vukovara čija je žrtva ugrađena u temelje slobodne i neovisne Hrvatske. Svijeće za Vukovar palile su se i u nama susjednim općinama, Bizovcu i Petrijevcima. Među sugrađanima u belišćanskom Parku hrvatskih dragovoljaca bio je i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, učenici 2. razreda Srednje ekonomske škole Valpovo, Petra Hrsto i Fran Križan, izveli su prigodan recital, a molitvu za sve heroje Vukovara predvodio je fra Dario Mican, đakon na pastoralnoj praksi u župi Svetog Josipa Radnika Belišće.

Danas je komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice, na koju je tijekom  tromjesečne opsade Vukovara 1991. svakodnevno padalo po nekoliko stotina topničkih projektila, u Vukovaru počelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 26. obljetnice stradanja tog grada u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata. Oko vukovarske bolnice i u njenom dvorištu okupio se velik broj građana pristiglih iz svih dijelova Hrvatske i iz inozemstva, a skupu je  nazočani i hrvatski državni vrh.

Nakon prigodnog programa "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta" koje je i geslo ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., sudionici obilježavanja uputili su se u Koloni sjećanja od bolnice do 5,5 km udaljenog Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Ondje su državna i brojna druga izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. Misu zadušnicu na groblju je predvodio požeški biskup, mons. Antun Škvorčević. Kolonu sjećanja predvodili su branitelji Vukovara zajedno sa članovima obitelji poginulih, ubijenih i nestalih vukovarskih branitelja.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obilježava se u spomen na 18. studenoga 1991. kada je nakon gotovo tromjesečne obrane od žestokih napada srpskih paravojnih postrojba i bivše Jugoslavenske vojske slomljena obrana grada Vukovara. Prema podatcima Opće bolnice Vukovar do sloma obrane grada poginulo su 1624 osobe, a ranjeno više od 2500. U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko 7.000 zarobljenih branitelja i civila, a iz grada prognano oko 22.000 Hrvata i ostalih nesrba.

 

FOTO: Tin Lacković

 

U podne je u maloj dvorani Centra kulture Matije Petar Katančić u Valpovu, započeo prvi sastanak Koordinacije Valpovštine u cilju ponovnog uspostavljanja dobre suradnje među gradovima i općinama Valpovštine te povezivanja gradskih i općinskih institucija, agencija, udruga i poduzetnika. O projektu FASEP, kao najznačajnijem za ovu našu mikroregiju, o tituli Europska regija sporta za 2018. godinu te o povezivanju razvojnih agencija, razgovarali su, na strani domaćina ovog prvog sastanka, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo i njegova zamjenica Ana Brajnović, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, načelnik općine Bizovac Srećko Vuković, načelnik općine Petrijevci Ivo Zelić, te njegov zamjenik Đuro Petrnjarić.
Otvarajući ovaj prvi zajednički sastanak, gradonačelnik Šutalo je naglasio kako Valpovo i Belišće, Petrijevci i Bizovac moraju zajednički surađivati radi napretka naše mikroregije, te da mu je cilj u svemu tome marginalizirati politiku, jer političkim prepucavanjima nema mjesta na lokalnom području.

Zadovoljstvo zajedničkim planovima i ponovnim povezivanjem naša dva grada i dvije općine, nije krio gradonačelnik Belišća Dinko Burić, dodavši kako se, iako su bile tri teme današnjeg sastanka, zapravo govorilo o cijelom nizu potencijalno vrlo brzo aktualnih tema.

-Sve što se dobro dogodi u Valpovu od interesa je i koristi i za Belišće i za Bizovac i za Petrijevce, a vrijedi i obrnuto, sve što se dobro događa u Belišću je od benefita i za druge, tako jednako i u Bizovcu i Petrijevcima, istaknuo je gradonačelnik Burić te dodao kako je članstvo u Europskoj uniji i mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju velika su šansa za sve:

-Ako zajednički budemo nastupali i lobirali i ne budemo konkurencija jedni drugima, nego se budemo zajedno dogovarali i odlučili što je prioritetno za koju jedinicu lokalne samouprave, onda je puno veća šansa da nam ti projekti prođu, smatra Burić.

Ivo Zelić, načelnik općine Petrijevci, posebno se osvrnuo na značaj izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda na ovom području, dodavši kako je zadovoljan ponovno uspostavljenom suradnjom kako bi zajedno napravili što više mogu za svoje sugrađane.
Srećko Vuković, načelnik općine Bizovac se također složio da je od iznimnog značaja izgradnja sustava odvodnje, no za bizovačko područje je od iznimnog značaja cestovna povezanost. Jedan od njegovih prijedloga na ovom sastanku, bilo je osnivanje zajedničke turističke zajednice koja bi promovirala cijelu Valpovštinu.

Načelno je dogovoreno da kroz dva mjeseca domaćin sljedećeg sastanka bude općina Petrijevci.

 

FOTO: Tin Lacković

Četvrtak, 26 Listopad 2017 11:22

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

 

Jučer je (25. listopada) svečanom akademijom u valpovačkom Centru kulture obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Valpovo. Uz dobitnike priznanja i nagrada, na svečanosti su bili članovi skupštine i prijašnji i sadašnji članovi odbora GDCK Valpovo te brojni drugi gosti iz javnog života Valpovštine, susjednih gradova i Osječko – baranjske županije. Među uvaženim gostima, treba spomenuti ravnatelja Crvenog križa osječko – baranjske županije Marka Đukića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denisa Ćosića, zamjenika gradonačelnika grada Belišća i člana skupštine GDCK Valpovo Domagoja Varžića, načelnika općine Bizovac Srećka Vukovića, zamjenika načelnika općine Petrijevci Đuru Petnjarića, te vijećnika Županijske skupštine, Leona Žulja. Svi su se oni prigodnim riječima obratili davateljima krvi, čestitatajući im njihov dan i zahvaljujući im na humanosti.

U prigodnom umjetničkom programu sudjelovalo je Hrvatsko pjevačko društvo Matija Petar Katančić, Kulturno umjetničko društvo Valpovo 1905, Marin Bulić te polaznici Glazbene škole. Dodijeljeno je oko 130 priznanja višestrukim darivateljima krvi, među kojima treba svakako istaknuti dobitnike zlatnih prizanja Hrvatskog crvenog križa: Đurđicu Anić iz Bistrinaca, koja je krv darovala 75 puta, Ivana Hercega iz Petrijevaca, Josipa Kovačevića iz Gata i Branka Kušića iz Valpova, koji su krv darovali 100 puta, te dobitnike zahvalnice za izvanredan uspjeh – 125 puta darivanu krv, Stjepana Štroka iz Valpova te Gojka Brkovića iz Belišća.

 

 

Sljedećeg petka, 3. studenoga, u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću započinje tradicionalna kulturna manifestacija Rombergove glazbene večeri. 41. Rombergove glazbene večeri održavat će se svakog petka u mjesecu studenom, čime će kulturni život grada Belišća biti obogaćen s čak pet vrhunskih i raznolikih glazbenih programa.


Ovogodišnje Rombergove glazbene večeri u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću koncertom “Najljepše melodije svijeta” otvorit će poznati hrvatski izvođači Đani Stipaničev i Renata Sabljak uz glazbenu pratnju profesora Vladimira Babina. Đani Stipaničev, poznati kazališni tenor i zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala, i pjevačica i kazališna glumica Renata Sabljak na pozornici Centra za kulturu zapjevat će u petak, 3. studenoga, s početkom u 20 sati, koji će svojim prodornim, prepoznatljivim i milozvučnim glasovima zasigurno oduševiti publiku.


U petak, 10. studenoga, u 20 sati počinje koncert pod nazivom Zlatni dečki električnih nota, na kojem će nastupiti VIS Talasi, VIS Ptice, grupa San I Zabavni orkestar Amaterskog kazališta. 17. sudenoga, u 20 sati, u programu pod nazivom Pjesma I tambure, koncert će održati Džentlmeni I Stjepan Jeršek Štef. Petak nakon toga, 24. studenoga, u 20 sati počinje Belišćanski superglas – natjecanje pjevača amatera uz pratnju Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta, a ovogodišnje Rombergove glazbene večeri završavaju 1. prosinca programom pod nazivom We will always remember, na kojem će nastupiti Zabavni orkestar i solisti Amaterskog kazališta Belišće pod vodstvom Zvonimira Ivekovića. Tom će prilikom priznanja za amaterski rad primiti Stjepan Jambrović za 35 godina I Ivana Belcar za 20 godina.


Ulaznice, po cijeni od 30 kuna za “Najljepše melodije svijeta”, po 25 kuna za “Pjesma i tambure” i po 15 kuna za ostale programe, možete rezervirati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati u Centru za kulturu na broj telefona 533-274 ili na e-mail centar.romberg@gmail.com.


Sigmund Romberg, središnja figura manifestacije te osoba čije ime nosi i belišćanski Centar za kulturu, rođen je prije 130 godina u Nagykaniszi u Mađarskoj, odrastao je u Belišću, a svojim opsežnim glazbenim stvaralaštvom uvrstio se među svjetski priznate glazbenike. Svoju skladbu posvećenu gradu u kojem je proveo sretno djetinjstvo „Belišćanski marš“ napisao je i Belišću posvetio prije 95 godina. Sigmund Romberg svoju blistavu glazbenu karijeru izgradio je u Sjedinjem Američkim Državama te postao jedan od najpoznatijih skladatelja operetne i filmske glazbe prve polovine 20. stoljeća.

 

Utorak, 24 Listopad 2017 11:36

MHK u Belišću - gostovanje Zorana Ferića

 

Aktivnosti u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Belišću nastavljene su jučer. Kao i svake godine, 23. listopada je dan kad se u svim knjižnicama posvećuje vrijeme i stavlja naglasak na čitanje, a ove je godine geslo bilo - Danas ti čitam. U belišćansku knjižnicu su tako jučer prijepodne došli polaznici Dječjeg vrtića Maslačak, a knjižničarke su im čitale slikovnice. U večernjim satima uslijedila je prava poslastica za ljubitelje domaće književnosti. Naime, u prepunoj belišćanskoj velikoj vijećnici održan je književni susret s književnikom Zoranom Ferićem iz Zagreba, dobitnikom mnogih književnih nagrada. Moderator ovog susreta bio je Zoran Simić, jedan od urednika u izdavačkoj kući V.B.Z. uz čiju pomoć je i došlo do realizacije ovog susreta. Ferić je predstavio svoju knjigu „Na osami blizu mora“, a neka poglavlja iz te knjige je i pročitao. To je njegova zadnja knjiga koju je napisao, a publici je otkrio da trenutno piše autobiografske zapise.

Aktivnosti u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Belišće se nastavljaju sutra (25. listopada) u 19 sati, kada će biti će otvorena izložba mlade Belišćanke Katarine Ladišić koja izrađuje hvatače snova te u tehnici pirografije stvara različite predmete, od kutijica do nakita. U četvrtak, 26. listopada, u 19 sati, u belišćanskoj vijećnici održat će se predstavljanje knjige popularne „doktorice sreće“, kako su u medijima prozvali Anitu Freimann. Anita Freimann je inače profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku koja je doktorirala na temi sreće. Na ovom susretu, profesorica Freimann predstavit će svoju knjigu „Hrabrost na putu sreće“.

Na samom kraju mjeseca, 30. listopada, u knjižnici će se svečano obilježiti prva godišnjica osnivanja Belišćanskog čitateljskog kluba. Naime, jednom mjesečno, ljubitelji čitanja sastaju se u knjižnici i razgovaraju o pročitanim knjigama, a budući da je klub osnovan prije godinu dana, treba to i posebno obilježiti.
Već tradicionalna kreativna radionica za Noć vještica održat će se 31. listopada u 10 sati, a namijenjena je osnovnoškolcima.
Mjesec hrvatske knjige traje do 15. studenoga.

 

FOTO: Tin Lacković

 

U četvrtak, 19. listopada, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg održan je program posvećen prvom glazbenom voditelju Amaterskog kazališta Belišće Antunu Luliću, uz nazočnost članova njegove obitelji. U prijepodnevnim satima ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer, djelatnica Centra Tea Kozina i tajnica AK Belišće Ana Šikić položile su cvijeće i zapalile svijeću na njegovom grobu na gradskom groblju u Valpovu.

Antun Lulić umro je 1990. godine, a punih 30 godina bio je aktivan u glazbenom životu Belišća i cijele Valpovštine. Na desetu godišnjicu njegove smrti, 2000. godine, Amatersko kazalište započelo je s održavanjem programa njemu u spomen. Antun Lulić ostavio je neizbrisiv trag u glazbenom i kulturnom životu grada Belišća, a ovom manifestacijom nastoji se taj trag sačuvati od zaborava.
U ugodnom ambijentu, uz pratnju Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta u sastavu: Zvonimir Iveković, solo gitara, vokal i voditelj orkestra, Željko Čorba, bas gitara, Davor Novaković, klavir i klavijature, Stjepan Jambrović- Štef, bubnjevi, Stjepan Pavoković, udaraljke i Adalbert Gyerek na trubi, nastupili su solisti: Ana Šikić, Nenad Mikić, Valentina Gyerek i Vjekoslav Pavlović, Meri Andraković, Andreja Kristić i Ivana Belcar. Gosti programa bili su Tomica Jergović s harmonikom, kantautor Zlatko Krznarić s usnom harmonikom i gitarom, i Tamburaški orkestar Glazbene škole Valpovo - Belišće pri OŠ Matije Petra Katančića Valpovo, čiji je voditelj i dirigent Hrvoje Nemec. Solisti i gosti predstavili su raznoliki repertoar, a svaki od njih oduševio je i dirnuo publiku.
Izvođačima i publici prigodnim i dirljivim riječima obratio se i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, a program je vodila ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer.

 

FOTO: Tin Lacković

Četvrtak, 19 Listopad 2017 10:37

Prometni poligon za vrtićarce

 

U suradnji Dječjeg vrtića Maslačak Belišće i Policijske postaje Belišće odnosno ravnatelja vrtića Zdenka Glasovca i načelnika PP Belišće Zdravka Mandića te kontakt policajca Zdravka Vuksanića i Stjepana Blaževića iz Autokluba Valpovo, danas u prijepodnevnim satima je u središtu Belišća, na Trgu Ante Starčevića, organiziran prometni poligon za polaznike starijih skupina matičnog vrtića. Cilj ove aktivnosti je poticanje i razvijanje osnovne kulture ponašanja u prometu djece predškolske dobi kao pješaka i biciklista.

 

 

Aktivnosti u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, koje organizira Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, započele su u ponedjeljak, 16. listopada, otvorenjem izložbe fotografija „Čovjek u poslu“ koja je nastala zajedničkom suradnjom Fotokluba Valpovo, Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće i belišćanske knjižnice. Aktivnosti su nastavljaju u utorak, 17. listopada, u 12 sati, kada je otvoren  Sajam otpisanih i poklonjenih knjiga koje će se prodavati po cijeni od 5 kuna. Sav prihod od prodaje, knjižnica će iskoristiti za kupovinu novih naslova, a knjige će se moći kupiti sve dok se ne prodaju.

Ovotjedni književni susreti namijenjeni su osnovnoškolcima, a prvi je održan danas (18. listopada) u poslijepodnevnim satima kada se zagrebačka književnica Nada Mihaljević susrela s učenicima viših razreda osnovne škole. Sutra (19. listopada) će se, u 10 sati, s ovom književnicom iz Zagreba, susresti i učenici nižih razreda.

Aktivnosti Mjeseca hrvatske knjige u Belišću se nastavljaju i sljedećeg tjedna. Kao i svake godine, 23. listopada je dan kad se u svim knjižnicama posvećuje vrijeme i stavlja naglasak na čitanje i ove godine je pod nazivom Danas ti čitam. U belišćanskoj knjižnici osmislili su taj dan tako što će polaznici Dječjeg vrtića Maslačak doći u knjižnicu u 10 sati, a  knjižničarke će im čitati slikovnice. Istoga dana, ali navečer, u 19 sati, jedan od najpoznatijih hrvatskih književnika Zoran Ferić predstavit će svoje knjige, a posebno zadnju knjigu koju je napisao „Na osami blizu mora“. U srijedu, 25. listopada u 19 sati bit će otvorena  izložba mlade Belišćanke Katarine Ladišić koja izrađuje hvatače snova te u tehnici pirografije stvara različite predmete, od kutijica do nakita. Anita Freimann, autorica knjige „Hrabrost na putu sreće“ predstavit će ovu svoju knjigu u četvrtak, 26. listopada, u 19 sati. Na samom kraju ovog mjeseca, 30. listopada, u knjižnici će se svečano obilježiti prva godišnjica osnivanja Belišćanskog čitateljskog kluba. Već tradicionalna kreativna radionica za Noć vještica održat će se 31. listopda u 10 sati, a namijenjena je osnovnoškolcima. Mjesec hrvatske knjige traje do 15. studenoga.

 

FOTO: Zaim Saljiji

Srijeda, 18 Listopad 2017 09:16

Što se u četiri mjeseca napravilo u Valpovu

 

Kao što je najavio da će biti kada je stupio na vlast u gradu Valpovu, gradonačlenik Matko Šutalo je jučer (utorak, 17. listopada) održao konferenciju za medije kako bi transparentno upoznao javnost s onime što se učinilo u proteklom razdoblju. Među najvažnijim zadaćama koje su ispunjene je istaknuo preustroj Gradske uprave grada Valpova kao i poduzeća koja su u vlasništvu grada, a to se prije svega odnosi na razvojne agencije, jer smatra da je dobar tim koji može napraviti dobar projekt i privući sredstva ono na čemu su morali poraditi kako bi i ovaj kraj, pa u konačnici i županija napredovala.

Pritom je nabrojao nekoliko projekata koji su u tijeku odnosno u planu, posebno pritom naglasivši izgradnju dječjeg vrtića u Ladimirevcima i obnovu društvenih domova u prigradskim naseljima. Posebno je gradonačelnik Valpova Matko Šutalo naglasio dobru suradnju s Gradom Belišćem na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem. Istaknuo je pritom da je od prvog dana jasno da su ne samo Gradske uprave nego i građani usmjereni jedni prema drugima jer je potrebno zajednički raditi kako bismo Valpovštinu ponovno postavili kao centar Osječko – baranjske županije. Jednako tako, kaže Šutalo, moraju se uspostaviti dobri odnosi s Petrijevcima i Bizovcem te sa Županijom kao središnjom vlašću i nositeljem ove regije i zajednički raditi na tome da se poveća standard, da ljudi budu zadovoljni i ostanu u ovom kraju.

Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 20:00

Radni sastanak Grada Belišća i OBŽ

 

U Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća, danas je održan radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Grada Belišća i Osječko-baranjske županije na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem. Na radnom sastanku se raspravljalo o planiranim projektima od zajedničkog interesa za Grad Belišće i Županiju, a u raspravu su se uključivali i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković te predstavnici gradskih institucija i pročelnici te suradnici osječko – baranjskog župana.

Na dnevnom redu je bilo 15 različitih tema, od projekta “FASEP” odnosno projekta izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Valpovštine, pričalo se o problematici sustava za navodnjavanje na području naselja Gat, obnovi Dječjeg vrtića “Maslačak” u Belišću te planiranoj investiciji izgradnje novog parkirališta ispred Župne crkve svetog Josipa Radnika s rekonstrukcijom prometnice u Ulici Alojzija Stepinca u Belišću. Bilo je riječi i o neophodnim ulaganjima u obnovu strojarnice na gradskom bazenu u Belišću, o završetku izgradnje nove gospodarske zone “Kod pruge” u Belišću, izgradnji tribine na gradskom stadionu u Belišću u povodu nadolazeće 100. obljetnice postojanja NK “Belišće”, izgradnji novih rukometnih i dječjih igrališta na području grada Belišća, pripremi za nabavu besplatnih udžbenika za osnovnoškolce s područja grada Belišća za školsku godinu 2018./2019., problematici osiguravanja besplatnih obroka za osnovnoškolce s područja grada Belišća, osiguravanju sredstava za nastavak rada Socijalne samoposluge na području grada Belišća, sufinanciranju projektne dokumentacije za projekte planirane za prijavu na EU fondove, sufinanciranju kamata na kredite namijenjene poduzetnicima s područja grada Belišća, ulaganju u rekonstrukciju i obnovu postojećih društvenih i DVD-e domova na području grada Belišća, daljnjim investicijama u osiguravanju uvjeta za rad vatrogasnih postrojbi na području grada Belišća te elektrifikaciji na Svetištu sv. Ane.

Kao najvažnija kapitalna investicija među ovim projektima istaknuta je energetska obnova Dječjeg vrtića “Maslačak” u Belišću za koju je župan Anušić obećao znatnu financijsku pomoć Osječko-baranjske županije. Što se tiče socijalnih tema, dogovorena je zajednička suradnja Grada Belišća i Osječko-baranjske županije u projektu “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”. Ovaj je projekt od iznimne važnosti jer je do sada Grad Belišće financirao u 100% iznosu prehranu učenicima koji su članovi kućanstva korisnika naknade za troškove stanovanja, odnosno koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu, a ovime će biti omogućena besplatna prehrana za sve učenike. Na kraju sastanka župan je obećao pomoć Županije, u okviru mogućnosti, a prema prioritetima Grada te je istaknuo kako je bitna međusobna suradnja i potpora gradova i Županije kako bi mogli surađivati na raznim poljima te provoditi projekte od zajedničkog interesa. Gradonačelnik Dinko Burić izrazio je veliko zadovoljstvo održanim sastankom i obećanoj pomoći Osječko-baranjske županije na korist svih građana grada Belišća.

 

FOTO: Tin Lacković

Stranica 1 od 27
facebook logo

youtubelogo