Subota, 02 Ožujak 2019 20:14

Ključevi Belišća u rukama djece

 

Već po tradiciji, posljednjeg vikenda u pokladnom razdoblju u Belišću je vrijeme za dječji maskenbal. Društvo Naša djeca je ove subote, 2. ožujka, u suradnji s Gradom Belišćem i Turističkom zajednicom grada Belišća bilo organizator ovog veselog događaja. Iako su u ranim prijepodnevnim satima prijetili tmurni oblaci, ni pokoja kap kiše nije spriječila okupljanje u središtu grada odakle je maskirana povorka krenula prema nastavno sportskoj dvorani. Povorku su predvodile zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i predsjednica Društva Naša djeca, a iza njih su bile Belišćanske mažoretkinje, Gradski puhački orkestar Belišće, Puhački orkestar DVD-a Valpovo te maskirane skupine iz Dječjeg vrtića Maslačak i belišćanske osnovne škole.

Nakon što su mali Belišćani prošetali središtem grada, u dvorani je uslijedio prigodan program koji je, kako to i priliči takvom trenutku, započeo nakon što je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković predala ključeve grada voditeljici programa Moniki Đogaš, čime je započela dječja vlast u Belišću. Nakon predstavljanja svih maskiranih skupina, program je nastavljen uz nastup belišćanskih i valpovačkih puhača, Belišćanskih mažoretkinja i učenika 3.d razreda. Prije plesa pod maskama, predstavljena je i maskirana komisija – ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina, predstavnica TZ grada Belišća Mirjana Klen, voditeljica Belišćanskih mažoretkinja Irena Fešiš, predstavnica Likovne udruge Bel – art Vanja Eberl i predstavnica DND-a Belišće Doris Habjanović. Njihov je zadatak bio izabrati najkreativnije, najnasmijanije i najrasplesanije skupne i pojedinačne maske, što im je, kako su same rekle, bio jako težak zadatak, jer su sva belišćanska djeca bila baš onakva kakva djeca trebaju biti – najljepša!

Organizatori su za sve sudionike dječjeg maskenbala osigurali pokladnice, sve su skupine nagrađene i malim slatkim paketićem, a posebne su nagrade otišle u ruke onih koji su se ipak malčice više potrudili od ostalih. Tako su prvu nagradu za skupnu masku osvojili „Jednorozi“ odnosno skupina Sovice iz DV Maslačak. Drugo je mjesto pripalo „Gutamnnima“ grupi djece u kojoj su se u osnivače Belišća prerušili vrtićka skupina Kikići i učenici 4.c razreda. Treću skupnu nagradu su osvojile „Rubikove kocke“ iz 3.c razreda. Najbolja pojedinačna maska je bio „Gusar“ Mario Kapetanović, drugo je mjesto osvojio „Policajac“ David Milišić – Zečević, a treće „Harley Quinn“ Laura Majstorović.

Veselo, maskirano prijepodne, kao i svi sudionici dječjeg maskenbala, još su jednom pokazali kako vrijedi raditi s djecom i za djecu.

FOTO: Tin Lacković

Pročitano 1154 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo