Subota, 17 Studeni 2018 06:24

Belišćani se uključuju u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

 

Grad Belišće se ovog vikenda uključuje u obilježavanja Dana sjećanja na žrvtu Vukovara 1991. Danas će, u organizaciji Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Valpovštine, biti zapaljene svijeće u Valpovu i Belišću, u spomen na žrtvu mučenika i branitelja Vukovara za slobodu Hrvatske kroz prigodan program "I u mom gradu Vukovar svijetli", koji u 17:30 sati počinje na Trgu kralja Tomislava u Valpovu te u 18:30 sati u Belišću, u Parku hrvatskih dragovoljaca. Pozivaju se svi građane da se pridruže u paljenju svijeća i očuvanju sjećanja na strašne i sudbonosne dane tromjesečnog razaranja i okupacije grada Vukovara.

U nedjelju, 18. studenoga, Grad Belišće organizira besplatni autobusni prijevoz u Vukovar – mjesto posebnog pijeteta, povodom 27. obljetnice stradavanja grada heroja u Domovinskom ratu. Polazak u Vukovar predviđen je u 7:30 sati, ispred ulaza u Gradski stadion NK Belišće.

"Zvon za Vukovar" - naziv je inicijative pokrenute iz Franjevačkog samostana u Vukovaru, uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. kao najvažnije obljetnice novije hrvatske povijesti. Taj će dan, prema riječima vukovarskog gvardijana fra Ivice Jagodića, ujediniti sva crkvena zvona, jer ideja je da 18. studenoga, točno u 18 sati i 11 minuta, zvona svake crkve u Hrvatskoj zazvone u znak sjećanja na žrtve Vukovara.
Zvona će, istaknuo je, u crkvama zvoniti pozivajući na molitvu kako za žrtve zlodjela, tako i za one koji su ih počinili. Ovoj inicijativi će se Zvonom za Vukovar priključiti i belišćanska crkva.

Pročitano 875 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo