Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 06:43

Dan neovisnosti Republike Hrvatske

 

Dan je neovisnosti, državni blagdan i neradni dan. Na taj datum, 8. listopada 1991. godine, Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Povodom Dana neovisnosti, iz belišćanske gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem, upućena je čestitka svim hrvatskim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, kao i svim stanovnicima Belišća i prigradskih naselja, uz zahvalu svima koji su obranili neovisnost, suverenost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske.

Grad Belišće će polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz prigodni program obilježiti Dan neovisnosti Republike Hrvatske danas u 10 sati kod Spomenika poginulim braniteljima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave te u 10:30 sati kod Spomen-križa svim žrtvama poginulim u Domovinskom ratu grada Belišća na gradskom groblju u Belišću.

Pročitano 1419 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo