Utorak, 13 Ožujak 2018 11:58

Počela obnova belišćanskog vrtića

 

Nakon više od 30 godina započela je rekonstrukcija i energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Maslačak Belišće. Projektantska vrijednost ovog projekta iznosi 6.912.446,36 kuna s PDV-om, a radovi, za koje se predviđa da će trajati do 31. kolovoza 2018. godine, bit će sufinancirani sredstvima fondova Europske unije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i gradskog proračuna Grada Belišća.

Kako smo doznali od Zdenka Glasovca, ravnatelja belišćanskog vrtića, radovi su započeli 6. ožujka, a njima će biti obuhaćena izmjena krovišta i postavljanje solarne elektrane na južnoj strani krovne konstrukcije, zamijenit će se postojeća stolarija tehnološki suvremenijom, postavit će se nova elektroinstalacijska mreža, kao i izolacija na vanjskoj ovojnici zida, a bit će ugrađen i novi sustav centralnog grijanja. Pored navednih poslova, koji su sastavnica projekta energetske obnove zgrade vrtića, radit će se i na poslovima koji nisu dio navedenog projekta, a odnose se na uređenje kanalizacijske mreže, postavljanje novih vodovodnih instalacija i uređenje sanitarnih čvorova postavljanjem nove opreme.

Zbog radova koji se trenutno vrše na istočnoj strani belišćanskog vrtića, četiri odgojne skupine su morala biti premještene. Radi se o mlađoj i starijoj jasličkoj skupini i polaznicima kraćeg programa predškole koji su smješteni u prostor Udruge Zvono u Ulici Andrije Hebranga, i mješovitoj vrtićkoj skupini – poludnevnom programu, koja je smještena u učionici razredne nastave Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Sve navedene odgojne skupine rade prema ustaljenom dnevnom i tjednom rasporedu aktivnosti s čime su upoznati roditelji vrtićaraca. Preostalih pet vrtićkih skupina koje su smještene u zapadnom dijelu, ondje će ostati do
30. travnja, kada se vrtić zatvara zbog širenja radova i na taj dio zgrade.

Pročitano 1596 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo