Petak, 09 Ožujak 2018 12:35

U Belišću proslavljen Međunarodni dan žena

 

 

Već tradicionalno, i u Belišću je jučer obilježen Međunarodni dan žena i to svečanim glazbenim programom u Centru za kulturu Sigmund Romberg na kojem su nastupili solisti uz pratnju Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće. Ovaj je program godinama više nego dobro posjećen pa se i jučer tražilo mjesto više, a sve žene je na ulazu u dvoranu karanfilima darivao Milan Zamaklar, potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća, koji im je i čestitao Međunarodni dan žena. On je rekao kako su u Gradu Belišću ponosni i sugrađankama i djelatnicama Gradske uprave, na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković, koja obavlja ogroman dio posla.
-U ime gradonačelnika Belišća dr. Dinka Burića, njegovih zamjenika Ljerke Vučković i Domagoja Varžića, u ime cijele Gradske uprave i svoje osobno ime, čestitamo svim ženama 8. ožujka, Međunarodni dan žena, rekao je Zamaklar.

Nakon svečanog programa, koji je vodila ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina, Grad Belišće je organizirao prigodan domjenak u Domu umirovljenika, gdje je svima dobrodošlicu poželjela Marija Ilić, predsjednica Matice umirovljenika grada Belišća. Na pitanje o važnosti žena u današnjem društvu, ona je rekla kako je u svakom bivšem i budućem društvu i svakom sustavu žena najvažniji faktor.
-Nažalost, muškarci još uvijek dovoljno ne priznaju da su žene te koje nose tri stupa, ne samo u domu, nego i u društvu, rekla je Marija Ilić.

Domjenak je nastavljen uz pjesmu i ples, a sve okupljene žene je zabavljao Tamburaški sastav Kočije iz Narda.

 

FOTO: Tin Lacković

 

Pročitano 1212 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Ožujak 2018 12:40

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo