Nedjelja, 03 Prosinac 2017 10:55

Otvoren Advent u Belišću!

 

 

Uz otvorenje klizališta na Trgu Ante Starčevića i nastup juniorki i kadetkinja Belišćanskih mažoretkinja, te reviju na ledu Klizačko – koturaljkaškog kluba Medveščak, jučer (2. prosinca) je počeo Advent u Belišću. Program se nastavlja danas, kada će u  18 sati na belišćanskom trgu nastupiti zbor Matice umirovljenika grada Belišća te zbor KUD-a A.E. Mirovljub Veliškovci, Gat i Tiborjanci. Prigodnim riječima, ovu veliku manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, no sa sugrađanima, posebno onim najmlađima, radost predbožićnog ugođaja podijelili su i belišćanski gradonačelnik Dinko Burić te predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko.

Sutra, u ponedjeljak, u sklopu Adventa u Belišću  u Kazališnoj kavani s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe fotografija “Belišće – nekada i danas” u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg, Muzeja “Belišće”, Udruge za kulturu i umjetnost “ZUM” i Odjela za kulturologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Fotografije na izložbi predstavljaju razne kulturne i stambene objekte grada Belišća fotografirane u prošlosti te današnje stanje istih lokacija fotografirane 2017. godine. Ova igra povijesti i sadašnjosti ima poseban učinak na posjetitelje jer se na vrlo zabavan i jasan način može vidjeti učinak vremena i društva u kojem živimo. Izložba će biti otvorena tijekom prosinca za sve posjetitelje Centra za kulturu Sigmund Romberg i Kazališne kavane.

Advent u Belišću će, uz raznolike programe trajati sve do 31. prosnca, kada će Belišćani i njihovi gosti zajedničkom proslavom ući u novu godinu. Kroz programe Adventa u Belišću, Belišćanse i njihove goste vodit će Dolores Andraković. Prigodni Adventski sajam trajat će cijeli prosinac, a izlagači će u drvenim kućicama na Trgu Ante Starčevića izlagati prigodne suvenire i druge blagdanske proizvode.

Klizalište, sada već tradicionalni dio blagdanskog ugođaja u Belišću, je otvoreno svakodnevno za posjetitelje, i to od ponedjeljka do petka od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 22 sata. U prijepodnevnim satima je klizalište rezervirano za organizirane posjete polaznika vrtića i školaraca, a bit će otvoreno sve do 14. siječnja 2018. godine.

Kao i proteklih godina, najam klizaljki je 5 kuna, a toliko iznosi i cijena ulaznice.

 

FOTO: Zaim Saljiji

 

Pročitano 767 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 12:05

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo