Utorak, 05 Rujan 2017 09:07

Sretno u novoj školskoj godini!

 

Jučer je započela nastava u novoj pedagoškoj 2017/2018. godini za nešto manje od pola milijuna učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, od kojih je 40 tisuća prvašića. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koje propisuje trajanje nastavne godine, odnosno početak i završetak nastave, trajanje polugodišta i učeničkih odmora te broj radnih dana u osnovnim i srednjim školama, objavilo je da nastava u ovoj školskoj godini započinje 4. rujna 2017., a završava 15. lipnja 2018. godine. Prvo polugodište traje do 22. prosinca 2017. godine, drugo polugodište počinje 15. siječnja 2018. godine i traje do 15. lipnja, a za učenike završnih razreda srednjih škola do 22. svibnja 2018. godine.


Za prvašiće iz matične i područnih škola Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, prvi školski dan je započeo dobrodošlicom i upoznavanjem s učiteljicama i učiteljima u Centru za kulturu Sigmund Romberg, u kojem je osječko dječje kazalište izvelo predstavu pod nazivom “ Vrijeme za bajku”. Uz ravnatelja belišćanske škole, Darka Kovača, koji je pozdravio prvašiće, dobrodošlicu su im poželjeli i njihove učiteljice i učitelj – Jasna Čordaš (1.a razred – 22 učenika), Zdravko Katalinić (1.b – 21 učenik), Darija Klobučar (1.c – 22 učenika), Mirjana Majdenić (Područna škola Veliškovci – šest učenika) te Melita Vujčić (Područna škola Vinogradci – dva učenika).


Tom prilikom je Društvo Naša djeca grada Belišća, već tradicionalno, darivalo prvašiće iz Belišća, Veliškovaca i Vinigradaca prigodnim poklonima.


U Bocanjevcima su jučer, prvog dana škole, učenike posjetili tajnik i zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bocanjevci, Milan Strahinec i Armenio Vidošić, koji su svim učenicima poklonili vatrogasni raspored sati te poželjeli što bolje ocjene i što manje briga, kako djeci, tako i njihovim učiteljicama i roditeljima.

 

Pročitano 972 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo