Petak, 11 Kolovoz 2017 12:34

Završena još jedna sezona Škole plivanje

 

Danas je u prijepodnevnim satima na bazenu u Belišću bilo završno ocjenjivanje uspješnosti pohađanja obuke neplivača IV. i V. grupe s 52 polaznika i podjela diploma Škole plivanja. Time je završila ovogodišnja sezona Škole plivanja, u kojoj je ovu vještinu naučilo 147 djece.

-Izuzetno smo zadovoljni ovom sezonom, tim više što su se u Školu plivanja uključila djeca ne samo s područja Grada Belišća, već i s područja Valpova, Donjeg Miholjca te Baranje, rekao je Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća, dodajući kako je ovo bila rekordna godina po broju polaznika Škole plivanja te je stoga s djecom radilo čak pet učitelja plivanja – Slavko Golik, Vlado Lakat, Ivan Orešković, Ivanka Mihoci i Nikola Lacković.

Vrijednost projekta Škole plivanja je oko 35.000 kuna. Grad Belišće i ZŠU grada Belišća za djecu s našeg područja u potpunosti su podmirili troškove obuke, Grad Valpovo i njihova ZŠU sufinanciraju obuku sa 150 kuna, a roditelji plaćaju 50 kuna, dok je Škola plivanja za djecu s ostalih područja koštala 200 kuna.

-Naravno da se nadamo da ćemo i nagodinu nastaviti s ovim hvalevrijednim projektom, koji je ove godine organiziran u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko – baranjske županije i Državnim uredom za sport. No, s njima ili sami, mi ćemo nastaviti sa Školom plivanja i sljedeće ljeto. Kroz sve ove godine, u Školi plivanja je 3.000 djece naučilo plivati, zadnjih 10-ak godina nije bilo problema s utapanjem niti na Dravi niti drugdje te je to samo još jedan dokaz da je ovo što radimo ispravno i potrebno, zaključio je Zamaklar.

Uz Zamaklara kao predsjednika ZŠU grada Belišća, te tajnika Josipa Mađarića, svih učitelja plivanja i ponosnih roditelja, novim malim plivačima je čestitati došla i Ana Pavlović Martinović, savjetnica za odnose s javnošću i informiranje iz Ureda gradonačelnika grada Belišća, Dinka Burića.

 

FOTO: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Pročitano 989 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo