Srijeda, 09 Kolovoz 2017 12:13

Discover Slavonia and Baranya

 

Zahvaljujući AIESEC-u, najvećoj međunarodnoj organizaciji mladih, koja je prisutna u 127 zemalja svijeta i koja osmišljava i provodi međunarodne volonterske i stručne projekte s ciljem stvaranja pozitivnog utjecaja na društvo, jučer je Belišće posjetilo osam stranih studenata iz Finske, Perua, Turske, Poljske, Ukrajine i Malte. Posjet je organiziran u sklopu projekta pod nazivom “Discover Slavonia and Baranya”.


Cilj je ovoga projekta promocija Slavonije i Baranje među strancima i potencijalnim turistima kao turističkog odredišta i područja bogate kulture i povijesti, predivne prirode te raznih sadržaja i manifestacija. Osim toga, cilj je dolaska studenata snimanje priloga i pisanje blogova o turističkoj ponudi i potencijalima grada Belišća. Prilog o našem gradu bit će objavljen na raznim društvenim mrežama i blogerskim kolumnama. Cijeli program daje mogućnost studentima, ali i svima koji prate njihove programe pristup znamenitostima, povijesnoj i kulturnoj baštini, tradiciji i običajima države i mjesta u koja dolaze na jedan sasvim drugačiji način.


Jučer u jutarnjim satima studenti su došli u Belišće i prvo posjetili Muzej “Belišće” te se upoznali s nastankom i razvojem Belišća i njegovom bogatom sportskom i kulturnom poviješću. Nakon kratke vožnje biciklima i razgledavanja, u Gradskoj upravi grada Belišća dobrodošlicu i ugodan boravak zaželjela im je i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković. Nakon toga, studenti su se uputili u Centar za kulturu Sigmund Romberg gdje ih je dočekala ravnateljica Silvija Kifer. Silvija Kifer ih je upoznala s radom i djelatnošću Centra za kulturu kao nositelja kulturnih aktivnosti na području grada Belišća, dugoj tradiciji kazališnog amaterizma u Belišću te životu i stvaralaštvu Sigmunda Romberga, čije ime Centar i nosi. Slijedila je vožnja kanuima po Dravi s članovima Sportsko rekreacijskog kluba “Baraber extreme team” Belišće. Studenti nisu krili svoje oduševljenje Belišćem, njegovom turističkom ponudom, znamenitostima i prirodom koja ga okružuje.

 

Pročitano 775 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo