Petak, 28 Srpanj 2017 12:23

Petak u Belišću - izložba, ljetna noć, filmska večer

 

 

Danas u 20 sati, u predvorju Gradske uprave grada Belišća bit će upriličeno otvorenje izložbe skulptura i crteža Zdenka Krulića, člana Hrvatske udruge likovnih umjetnika te dugogodišnjeg prijatelja kulture i stvaralaštva u našem kraju. Na izložbi će biti predstavljeno dvadesetak novih radova u olovci, pretežito šumskih pejzaža, motiva neizostavnog iz repertoara prirodnih ljepota našeg kraja. Osim slika i crteža, posjetitelji izložbe imat će priliku vidjeti dvije skulpture, rađene u drvu prirodnih dimenzija. Jednu od tih skulptura kipar će pokloniti gradu Belišću. Ona će svoje mjesto naći iza zgrade novog krila Muzeja „Belišće.

 

Nakon što je u sklopu manifestacije Mali grad, veliki ljetni doživljaj – Belišće 2017. proteklog vikenda održana Večer poezije pod zvijezdama, Filmska večer s Muzejom, Čiklijada i još jedno kolo Baraberske veslačke lige, nova događanja nas očekuju već danas. Umjesto tradicionalnog Izbora za Miss bazena, Turistička zajednica grada Belišća danas od 21 sat na belišćanskom bazenu organizira Ljetnu noć uz bogat zabavni program. Neće biti klasičnog defilea missica, nego će se iz publike odnosno među posjetiteljima birati gospođica, gospođa i gospodin bazena, a organizatori su pripremili i bogate nagrade.
No, ideja je, prije svega, pokazati zajedništvo te u suradnji posjetitelja i sudionika ove manifestacije, među kojima će biti Muško pjevačko društvo Bel Ami, Trio Professores, Tamburaški sastav Žitna polja iz Čepinskih Martinaca, Zvonimir Iveković i Babe bez kočnica, provesti ugodnu i zabavnu večer na belišćanskom bazenu. Voditelj programa je Denis Šimić.

 

 


Također, danas Belišćane i njihove goste očekuje još jedna Filmska večer s Muzejom. Projekcija filma je u 21:30 sati na prostoru između nove zgrade belišćanskog Muzeja i Turističke zajednice grada Belišća.

 

 

Pročitano 759 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Srpanj 2017 12:27

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo