Srijeda, 15 Veljača 2017 11:49

Dan dječjih igara u belišćanskom vrtiću

 

U sklopu projekta Belišće – grad prijatelja djece, danas je u prijepodnevnim satima u Dječjem vrtiću Maslačak održan Dan dječjih igara. Nositelj projekta je Centar za kulturu Sigmund Romberg, a partneri su belišćanski vrtić i Društvo Naša djeca Belišće. Projekt se provodi uz financijsku potporu Zaklade Hrvatska za djecu. Dan dječjih igara je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je o ovoj aktivnosti istaknuo da je jedna od mnogobrojnih koja se odvija i u sklopu obilježavanja titule Belišće – europski grad sporta 2017.

O samom projektu je govorila ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, Silvija Kifer, napomenuvši da je cjelokupan projekt vrijedan više od 144.000 kuna, a obuhvaća šest aktivnosti, od kojih je jedna upravo Dan dječjih igara. U sklopu projekta je za belišćanski vrtić nabavljena didaktička oprema, instrumenti i literatura za djecu s posebnim potrebama i za posebno naradenu djecu

U sklopu Dana dječjih igara natjecalo se 50-ak djece iz starije i srednje vrtićke te mješovite poludnevne i cjelodnevne skupine odnosno Zvjezdice, Kikići, Pčelice i Vjeverice. Tijekom prijepodneva su se tako vrtićarci igrali nošenja jaja u žlici, trčali su s loptom, skakali u vrećama, prošli mali poligon spretnosti te se natjecali u povlačenju konopa, a medalje su zaslužila sva djeca.

Uz djecu i njihove odgojiteljice, u Danu dječjih igara su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Belišća Antonija Andrašek Barić, predsjednica Upravnog vijeća DV Maslačak Karolina Štefan Bugarinović, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, predstavnici Lokalne razvojne agencije grada Belišća Igor Paloh i Kseni Rudan, ravnateljica CK Sigmund Romberg Silvija Kifer, te predsjednica Društva Naša djeca grada Belišća Ivana Belcar, koja je bila i voditeljica Dana dječjih igara.

 

Pročitano 1689 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Veljača 2017 08:08

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo