Petak, 10 Veljača 2017 13:06

Godišnja skupština bistrinačkih ribiča

Jučer je godišnju izvještajnu skupštinu održala Udruga športskih ribolovaca Podravac Bistrinci, sportski kolektiv koji je nedavno dobio priznanje Zajednice športskih udruga grada Belišća za 50 godina djelovanja.

U prisutnosti velikog broja članova, predstavnika okolnih ribičkih i drugih prijateljskih udruga, zamjenika gradonačelnika grada Belišća Domagoja Varžića, predsjednika Zajednice športsko – ribolovnih udruga Valpovo Željka Čorbe te predsjednika Športsko – ribolovnog saveza Osječko – baranjske županije Željka Macanića, izvješće o radu u protekloj godini je podnio predsjednik bistrinačkih ribiča Milan Borić.

U UŠR Podravac Bistrinci, prošle je godine bilo učlanjeno 135 osoba koje su uplatile dozvolu za ribolov, a 18 je onih koji ne ribolove, no svejedno su aktivni članovi udruge. Na skupštini je posebno istaknut rad sekcije "Babuške", grupe žena koja, osim što se bavi vježbanjem i kuglanjem, aktivno sudjeluje i u svim aktivnostima bistrinačkih ribiča. Što se natjecateljskog dijela tiče, sudjelovali su u županijskoj ligi i to seniori u pet, a kadeti u dva kola. Mnoge aktivnosti u 2016. godini su organizirane u suradnji s Turističkom zajednicom grada Belišća, poput 6. Slaninijade, akcije Volim Belišće, ali čisto te Dan športa i razonode na odmorištu Drava.

A upravo briga o Odmorištu te rad na njegovom uređenju je ono čime se bistrinački ribiči ponose, te se nadaju da će u što skorije vrijeme i sva dokumentacija potrebna za postavljanje vodenice, biti riješena. Također, treba spomenuti i da se Odmorištem koriste mnogi drugi – tvrtke, udruge, vrtići i škole. Što se planova za ovu godinu tiče, prva velika aktivnost – popularna Slaninijada, već je odrađena. Čim vremenske prilike budu dopuštale, krenut će se s proljetnim uređenjem odmorišta, a posebno je najavljena svečana sjednica kojom će se proslaviti 50. obljetnica društva.

 

Pročitano 755 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo