Četvrtak, 09 Veljača 2017 13:47

Belišće dio Europske regije sporta 2018.!

 

U godini u kojoj Grad Belišća brojnim sportskim aktivnostima obilježava titulu Europski grad sporta 2017., pokrenuta je inicijativa da Grad Belišće u suradnji s mađarskim Šiklošem i sa susjednim gradovima i općinama s obje strane granice uputi zajedničku kandidaturu za titulu European Community of Sport 2018. odnosno Europska regija sporta 2018. godine, i time još više potvrdi status grada sporta, ali i grada koji je spreman povezivati se i surađivati sa svojim susjedima i pri tome stvarati nove vrijednosti za sve građane.

Prvi radni sastanak održan je danas u belišćanskoj maloj vijećnici, gdje je gradonačelnik Dinko Burić sa svojim zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem, ugostio gradonačelnika Šikloša Janosa Marenicsa sa suradnicima. Uz predstavnike Belišća, na strani domaćina su bili i gradonačelnik Valpova Leon Žulj sa suradnicima, te načelnici općina Bizovac i Petrijevci, Srećko Vuković i Ivo Zelić, a sastanku je nazočio i Berislav Čizmek, konzultant koji je koordinirao prijavom i kandidacijom Belišća za Europski grad sporta 2017. godine, titule koju dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu.

Na sastanku su svi gradonačelnici i načelnici prezentirali što njihova jedinica lokalne samouprave ima za ponuditi, a osobito su svi naglasili da se ne treba zadržati samo na suradnji u području sporta, nego da suradnju treba proširiti i na područje gospodarstva, turizma i kulture. Zaključeno je da u narednih desetak dana, Šikloš treba predložiti partnere s mađarske strane, a da sljedeći radni sastanak svih uključenih bude 22. veljače u Šiklošu, gdje će biti potpisano i pismo namjere za zajedničku kandidaturu Belišća, Valpova, Bizovca i Petrijevaca s hrvatske te grada Šikloša i partnera s mađarske strane, za titulu Europska regija sporta 2018. godine.

 

Pročitano 1505 puta

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo