Ponedjeljak, 06 Veljača 2017 12:08

LRA Belišće i Općina Bizovac potvrdili suradnju

 

Danas je potpisan ugovor o poslovnoj suradnji i pružanju usluga consultinga između Lokalne razvojne agencija Grada Belišća i Općine Bizovac. Ugovor su potpisali direktor LRA Grada Belišća Mario Marolin i načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, uz nazočnost gradonačelnika Belišća Dinka Burića i njegovog zamjenika Domagoja Varžića.


Općina Bizovac i LRA Belišće započeli su suradnju još prilikom pripreme projekta međunarodne suradnje na relaciji Mađarska – Hrvatska. Radi se o projektu uređenja dijela Kurije Normann Prandau, ali tu su i drugi projekti.
O dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji s općinom Bizovac, Mario Marolin, direktor LRA grada Belišća je rekao kako će svi projekti, u konačnici, generirati nova radna mjesta, a to je i cilj.
Zadovoljan ovom suradnjom je i belišćanski gradonačelnik Dinko Burić, koji je ponovno napomenuo kako su projekti odnosno sredstva koja se mogu povući iz Europske unije izuzetno važna za manje sredine poput naše.

-Mi u Belišću smo se osvjedočili kako se isplati pisati projekte, kako se isplati koristiti sredstva koja stoje na raspolaganju. Ne može se proći uvijek na svim projektima koje se prijavi, no ukoliko ih se napiše puno i na kvalitetan način, onda to može rezultirati onime što i mi sada svjedočimo u analizi četverogodišnjih projekta koje smo uspjeli realizirati, kaže gradonačelnik Burić, dodajući kako je Belišće na 39 sufinanciranih projekata, koji su stigli na područje grada i koji su već završeni ili su u fazi realizacije, uspjelo realizirati više od 158 milijuna kuna.
-Od toga je 136 milijuna kuna iz drugih izvora - ili iz fonda Europske unije ili resornih ministarstava ili fondova i agencija, a naš udio je svega 22 milijuna kuna. Dakle, ako od 158 milijuna kuna, 136 milijuna kuna dođe iz drugih izvora odnosno više od 85 posto, onda mislim da je i to dokaz da se itekako isplati pisati projekte, zaključio je gradonačelnik Belišće Dinko Burić.

 

FOTO: Tin Lacković

Pročitano 1801 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Veljača 2017 13:49

Video sadržaj

facebook logo

youtubelogo